rietdekken

Het vak rietdekken bestaat al sinds mensenheugenis, maar de laatste decennia heeft het een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. Tegenwoordig is door innovatie en techniek het product op veel woningen en projecten toepasbaar. Met name op het gebied van brandveiligheid en isolatienormen is er de laatste jaren veel vooruitgang geboekt.

Riet

Riet is in alle delen van de wereld te vinden, goed riet en minder goed riet. Voor de levensduur van een goed rieten dak is altijd zoetwaterriet nodig. Bij de keuze van een partij riet wordt door ons nauwkeurig gekeken naar de dakvorm en de daarbij behorende rietsoort. Daarom besteden wij ook veel aandacht aan onze inkoop van het riet, om zo de beste kwaliteit van het rieten dak te kunnen leveren.

Afwerking en detailleringen

Rietdekkersbedrijf Kleinjan besteedt veel aandacht aan afwerking en detaillering zodat elk dak een nette en goede uitstraling krijgt. Met name detaillering is van essentieel belang om een kwalitatief hoogwaardig eindproduct te leveren waarin in de afwerking tot zijn recht komt.

Onderhoud

Zoals alle producten die te maken krijgen met weersinvloeden is onderhoud zeer belangrijk, zo ook voor rieten daken. Preventief onderhoud is daarom op termijn een behoud voor het rieten dak. Gemiddeld genomen adviseren wij, afhankelijk van het type dak, om eens in de 5 jaar het rieten dak na te laten nakijken door een daartoe erkend bedrijf.

Veel voorkomende onderhoudsbehandelingen zijn: het verwijderen van mos en algen, bijstoppen van kwetsbare plekken zoals kilgoten en dakkapellen, bijsteken van vogelgaten en het nalopen van nokpannen.

Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Powered by: Hosting & Domein NL